Get Adobe Flash player

Pályázó neve:                             Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete

Projekt megnevezése:                  Önkéntes pontok létrehozása Zala megyében

Beruházás helye (helység):          Lenti

Megítélt összeg:                           16 994 800 .- HUF

Projekt megvalósításának kezdete: 2012-10-01

Projekt megvalósítás befejezése:                2013-09-30

 

A helyi megyei önkéntes centrum mellett a megyében további két önkéntes pont létrehozása az alapcélunk, hogy a megye megyeszékhelytől távolabbi központjaiban is közvetlen elérhetőséget biztosítsunk az önkénteseknek: Lentiben és a keszthelyi kistérségben, Karmacson tervezzük az önkéntes pontok létrehozását. A lenti projekthelyszín ezek közül a fő megvalósítási helyszín. Célunk az önkéntesek számának növelése legalább 150 önkéntes bevonásával, akik havonta legalább 240 önkéntes munkaórát teljesítenek (az önkéntesek kb. 20%-a, 30 fő hátrányos helyzetű). Közvetlen célok teljesülése mellett a projekt hosszú távú célja és hatása reményeink szerint az lesz, hogy a helyi önkormányzatokkal valamint állami intézményekkel történő együttműködésünk tartós marad, és az önkéntes munkavállalás természetesebbé, egyben kézenfekvőbbé váljon az állami és önkormányzati feladatellátás mellett.

 

Tevékenységek, fogadó szervezetek:

A Vöröskereszt tevékenysége az önkéntességre épül, így adott, hogy ezzel a tevékenységgel tudjunk segíteni a rászorulóknak. Mind a szociális, az oktatás és az egészségügy területén is tervezzük az önkéntesek bevonását.

Az önkéntesek munkájára az alábbi területeken számítunk

  • Véradásszervezésben való közreműködés
  • Elsősegélynyújtó tanfolyamok, elsősegélynyújtó versenyek rendezése
  • Adománygyűjtés
  • Rendezvényszervezés (iskolai rendezvények, egészségnapok szervezése, elsősegélynyújtás, egészségnevelés, prevenciós témákban)
  • Házi segítségnyújtásba való bekapcsolódás
  • Egészségügyi intézmények betegellátásában való közreműködés (Keszthelyi Kórház, Kolping Gondozási Központ-Lenti)

Ezeket a tevékenységeket az érintett területeken (a két önpont helyszínén, vm. a kistérségekben) működő nevelési oktatási intézményekkel, egészségügyi valamint szociális intézményekkel valósítjuk meg. A kitűzött célok megvalósulását támogatja a megyében működő hátrányos helyzetű emberek érdekképviseleti szervezetei (pl. ZM Roma Nemzetiségi Önkormányzat, ZM idősügyi Tanács, Vakok és Gyengénlátók ZM Egyesülete).

A lakosságot közvetlenül megszólítva tervezzük a települési fesztiválokon való részvételünket:

  • 12 kistérségi tájékoztató rendezvény szervezését tervezzük meghívott előadókkal, kb. 50 fő részvételével,
  • 8 alkalommal veszünk részt települési fesztiválokon,
  • emellett tematikus felkészítő programokat, szakmai műhelyeket szervezünk a bevont önkéntesek, illetve az önkénteseket fogadó szervezetek számára.

Az akadálymentesített verzió hamarosan elkészül

2021. Április 14. Szerda
024284
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
8
3
30
93